Операція “Мак”. Поліцейські проводять комплекс оперативно-профілактичних заходів щодо попередження та виявлення правопорушень у сфері вирощування нарковмісних рослин.

3 Червня, 2021 | Новини

З метою виконання плану проведення комплексу оперативно-профілактичних заходів щодо попередження та виявлення правопорушень у сфері культиввування нарковмісних рослин у 2021 році, затвердженого наказом Національної поліції України від 19.05.2021 №416 “Про організацію проведення комплексу оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою “Мак” Національна поліція попереджає про недопущення нелегального посіву нарковмісних рослин та необхідність знищння дикорослих посіві маку та конопель.

Поліцейські здійснюватимуть комплекс оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження.

Нагадаємо, що за посів або вирощування снотворного маку чи конопель передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність.

Так, згідно з статтею 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин. Якщо ж кількість таких рослин більша, то особі, яка їх вирощувала, загрожує кримінальна відповідальність.

Згідно зі статтею 310 ККУ, за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

А вже за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості 500 і більше рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Новини

Контакти

вул. Грушевського, 9 с. Смідин, Старовижівський р-н, Волинська обл., 44453

+380 68 382 1743

smidynska@gmail.com