Спортивний майданчик, шкільний коворкінг чи поповнення бібліотечного фонду?Який проєкт буде реалізовано в 2022 році вирішує Смідинська громада!

19 Жовтня, 2021 | Новини

Протягом вересня кожен житель громади, якому виповнилось 16 років мав можливість подати проєкт на Бюджет участі 2021. Таких бажаючих виявилось дев’ять.

З 19 жовтня розпочалось голосування за подані проєкти, чотири з яких будуть реалізовані у 2022 році. Які саме вирішать жителі Смідинської громади онлайн голосуванням. 

Цього року голосувати можна за наступні проєкти:

  • «Відпочивай з користю для себе, без шкоди для довкілля»

Біля будинку культури що знаходиться в с.Зачернеччя ростуть старі ялини, що створюють аварійну ситуацію на території, та мають незадовільний санітарний стан. Під час реалізації проєкту планується зрізання дерев та створення місця для комфортного відпочинку жителів села: встановлення вуличних лавочок, висадження молодих дерев, кущів і квітів, встановлення прожекторів освітлення. Загальна сума: 16875грн.

  • «Майданчик для всіх: від великих до малих»

Метою проєкту є: забезпечення умов для спортивного дозвілля, зацікавлення населення села Біличі спортивними іграми, розвиток культури активного та здорового відпочинку, шляхом створення та облаштування футбольного та волейбольного майданчиків. Проєктом планується: закупити матеріали та облаштувати футбольний та волейбольний майданчики.

Загальна сума: 16590грн

  • «Безпечне дозвілля дітей на дитячому майданчику в селі Кукуріки»

Дитячий майданчик в с. Кукуріки розташований поблизу проїжджої частини центральної дороги, що є небезпечним для дітей, тому планується встановити огорожу навколо дитячого майданчика. Це дасть можливість зробити перебування дітей на майданчику безпечним та комфортним. Загальна сума: 16500грн

  • «Живемо активно»

Даний проєкт спрямований на підвищення культурно-спортивного цілеспрямування в с. Журавлине. Проєкт об’єднує в собі як популяризацію книги так і спортивне життя в селі, саморозвиток, самореалізацію та з користю проведене дозвілля для всіх бажаючих. Проєктом передбачається:

– поповнення бібліотечного фонду, як чудовий прикладом існування бібліотеки, і також задоволення бажань читачів, які з нетерпінням чекають новинок.

– поповнення будинку культури спортивним інвентарем, який додасть яскравих емоцій дітворі, які дуже полюбляють спортивні заняття.

Загальна сума: 16500грн.

  • «Комфортний та безпечний сон дітям»

Метою даного проєкту є: Покращення комфортних умов перебування дітей у закладі дошкільної освіти с. Смідин, забезпечення здорового та комфортного сну малюкам, шляхом закупівлі та оновлення постільної білизни.

Загальна сума:16500грн.

  • «Шкільний коворкінг: зміни ТУТ і ЗАРАЗ»

Авторами даного проєкту є учнівське самоврядування с. Смідин, які хочуть створити багатофункціональний гнучкий простір у школі, де члени учнівського самоврядування зможуть проводити збори, дебати, брати участь у позакласній діяльності та спілкуватись з однолітками, допомагати молодшим школярам у вирішенні їх проблем, грати настільні ігри, організовувати цікаві та змістовні заходи на перервах, проводити руханки .

Проєктом передбачається закупівля піддонів, тканини, поролону, переносної колонки, фарби, модульної полиці, фліпчарту та облаштування зони. Загальна сума: 16500грн.

  • «Поповнення фондів бібліотеки села Смідин новою, сучасною літературою для дітей та дорослих»

На даний час бібліотека с. Смідин є максимально комфортною для користувачів: відремонтоване приміщення, нові меблі, комп’ютери з підключенням до інтернету та зона WI-FI. Тут цікаво проводити вільний час дітям, та й дорослі саме тут можуть скористатись додатковими послугами. Проте більша частина книг є застарілими, фізично зношеними або неактуальними. За допомогою даного проєкту бібліотека зможе наповнитись новою дитячою та дорослою літературою.

Загальна сума: 16500грн.

  • «Оновлення одягу сцени у Будинку культури с. Рудня»

Одяг сцени-це те, що бачить глядач, створює особливий настрій та додає естетичного вигляду під час проведення різноманітних заходів. У зв’язку з тим, що «сценічний одяг» не оновлювався протягом багатьох років, вигляд сцени в с. Рудня втратив свою привабливість.

Тому завданням даного проєкту є: осучаснення вигляду сцени, закупівля матеріалів (тканина, труби) та облаштування сцени.

Загальна сума: 16395грн

  • «Географічний майданчик»

Під час реалізації проєкту буде створено географічний майданчик на території школи с. Паридуби.

Мета проєкту: Розвивати практичні навички в учнів по вимірюванню показників погоди,

визначенню сторін горизонту, вивченню форм рельєфу, ґрунтовий покрив.

Загальна сума: 17000грн.

Усі деталі голосування ви знайдете на сайті громади та у соціальних мережах Смідинської громади.

Новини

Контакти

вул. Грушевського, 9 с. Смідин, Старовижівський р-н, Волинська обл., 44453

+380 68 382 1743

smidynska@gmail.com