Громади Волині повинні стати справжніми господарями своєї землі

10 Лютого, 2021 | Новини

Асоціація міст України закликає Парламент якнайшвидше ухвалити законопроєкт, який вирішить проблеми громад у сфері земельних відносин і громади. Йдеться про законопроєкт «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» №2194 датований ще 1 жовтня 2019 року. Завдяки його схваленню громади отримають реальний шанс стати справжніми господарями власної землі.

В Асоціації наголошують, що нині у питаннях розпорядження землями громад за межами населених пунктів існує чимало проблем, які стримують розвиток місцевого самоврядування і дискредитують державу в очах населення. Серед них, зокрема, і передача органами державної влади земель стороннім особам без врахування інтересів жителів громад, неможливість юридично чітко встановити межі територій громад, обтяжливі, непрозорі та корупційно небезпечні процедури погодження документації із землеустрою та встановлення меж земельних ділянок на місцевості. Для вирішення цих проблем і розробили та внесли до Верховної Ради України законопроєкт №2194.

Його ухвалили у першому читанні ще 14 листопада 2019 року та 2 грудня 2020 року направили на повторне друге читання.

АМУ вважає, що завдяки схваленню цього законопроєкту вдасться комплексно вирішити проблеми у сфері земельних відносин, а державна влада продемонструє справжній європейський формат прозорих взаємовідносин між державою та громадами.

Новини
14 Березня, 2024

Контакти

вул. Грушевського, 9 с. Смідин, Старовижівський р-н, Волинська обл., 44453

+380 68 382 1743

smidynska@gmail.com