ЯК ОТРИМАТИ ПОСВІДЧЕННЯ ПРО ПРАВО РОБОТИ З ПЕСТИЦИДАМИ!

9 Травня, 2024 | Новини

ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ ПОСВІДЧЕННЯ ПРО ПРАВО РОБОТИ З

ПЕСТИЦИДАМИ!

Цей Порядок визначає умови одержання посвідчення про право роботи з пестицидами особами, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами.
Дія Порядку не поширюється на фізичних осіб, які застосовують пестициди для власних потреб, не пов’язаних з провадженням господарської діяльності, за умови, що такі пестициди дозволені для роздрібного продажу населенню у дрібнофасованому вигляді.
Порядок одержання посвідчення про право роботи з пестицидами включає такі етапи:

  • проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами;
  • проходження тестування;
  • отримання свідоцтва про проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами;
  • отримання посвідчення про право роботи з пестицидами.
    Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами проводить Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області відповідно до затвердженої Програми. Зазначене навчання проводиться в очній або дистанційній формі на платній основі, що визначено наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.02.2013 № 96.
    Для проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особи подають у паперовій або електронній формі засобами інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем до Головного управління:
  • заяву про проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами (згідно постанови КМУ від 09.05.2023 № 458);
  • документ, що підтверджує внесення плати за проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами.
    Після завершення навчання з питань безпечного поводження з
    пестицидами особа проходить перевірку знань в Головному управлінні шляхом
    письмового тестування (здійснюється відеофіксація його проведення).
    За результатами успішного проходження тестування (не менше 70 відсотків правильних відповідей) видається свідоцтво про проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами. Строк дії свідоцтва про навчання становить два роки з дати його видачі.
    Якщо особою надано менше 70 відсотків правильних відповідей, така особа може пройти повторне тестування не раніше, ніж через 5 робочих днів.
    Для одержання посвідчення про право роботи з пестицидами особи або їх уповноважені представники подають Головному управлінню
    Держпродспоживслужби у Волинській області у паперовій або в електронній формі заяву (згідно постанови КМУ від 09.05.2023 № 458) про видачу посвідчення.
  • Посвідчення видається на безоплатній основі за умови досягнення особами 18 років та наявності чинного свідоцтва про проходження навчання.
  • Документ дійсний протягом двох років з дня його видачі і може бути виданий протягом строку дії свідоцтва про навчання.
  • У разі пошкодження чи втрати свідоцтва про навчання або посвідчення про право роботи з пестицидами видається дублікат.
  • За детальною інформацією можна звернутися до відділу захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування управління фітосанітарної безпеки Головного управління держпродспоживслужби у Волинській області за адресою: м. Луцьк, вул. Мирослава Скорика, буд. 10 В, телефон (0332) 77-24-02.
Новини
ЯК ОТРИМАТИ ПОСВІДЧЕННЯ ПРО ПРАВО РОБОТИ З ПЕСТИЦИДАМИ!

Контакти

вул. Грушевського, 9 с. Смідин, Старовижівський р-н, Волинська обл., 44453

+380 68 382 1743

smidynska@gmail.com