Старовижівський районний відділ ДРАЦС ГТУЮ у Волинській області інформує! #Чужих ДітейНеБуває

15 Серпня, 2019 | Новини |

ПОЇХАТИ З ДИТИНОЮ ЗА КОРДОН БЕЗ ЗГОДИ ДРУГОГО З БАТЬКІВ –ЛЕГКО!

Відповідно до Закону України від 03.07.2018 року №2475-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання», якщо дитина проживає з одним із батьків, який не перешкоджає другому з батьків у побаченнях і спілкуванні з дитиною – то така дитина може виїхати за кордон на строк до 1 місяця, якщо мета поїздки:
• лікування;
• навчання;
• участь у дитячих змаганнях, фестивалях, наукових виставках, учнівських олімпіадах та конкурсах, екологічних, технічних, мистецьких туристичних, дослідницьких, спортивних заходах;
• оздоровлення та відпочинок. У даному випадку дозвіл другого з батьків на виїзд за кордон дитини отримувати не потрібно.

У випадку, якщо дитині заборгували зі сплатою аліментів, один з батьків, з ким проживає дитина, може виїхати з дитиною за кордон на строк до 1 місяця і більше без дозволу боржника. Заборгованість при цьому повинна становити понад 4 місяці або понад 3 місяці дитині з інвалідністю або тяжкою хворобою. Батьки, які сплачують аліменти вчасно, можуть виїхати з дитиною за кордон на строк, передбачений нотаріально посвідченою згодою або рішенням суду. Для цього потрібно написати рекомендованого листа другому з батьків з проханням надати згоду на виїзд з дитиною за кордон. Якщо згоду не надали протягом 10-ти днів після вручення рекомендованого листа – необхідно подати до суду заяву щодо надання дозволу на виїзд з дитиною за кордон без згоди другого з батьків. На кордоні пред’явити нотаріально посвідчену згоду другого з батьків на виїзд або копію рішення суду про дозвіл на виїзд дитини.

ПАМ’ЯТАЙ! Повернутися в Україну з дитиною потрібно у строк, передбачений згодою чи рішенням суду.

 

БУКЛЕТ

Новини

Контакти

вул. Грушевського, 9 с. Смідин, Старовижівський р-н, Волинська обл., 44453

+380 68 382 1743

smidynska@gmail.com