Віртуальна книжкова виставка “Конституція України : історія та сучасність”

28 Червня, 2020 | Новини

28 червня в Україні відзначають День Конституції.

⏳Ми сьогодні навіть не задумуємося над тим, якою ціною нам дісталися такі ви страждані права і свободи. Основний закон України у теперішньому його вигляді був ухвалений Верховною Радою України лише через 5 років після здобуття нашою країною незалежності. Але були й попередники Конституції.

📜За шість років з 1991 до 1996 було запропоновано 15 проєктів Конституції України.
28 червня 1996 року парламент вирішив розглядати проєкт Конституції на одному засіданні без перерв. Після бурхливих дискусій за підсумками майже безперервної 24-годинної роботи депутатам вдалося узгодити всі положення документа. Голосування відбувалось за кожною статтею окремо і цілими розділами.
🕰О 9:18 ранку 28 червня 1996 року 315 голосами було введено в дію Основний Закон України. Таким чином вважається що прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність і стало найважливішим кроком у забезпеченні прав і свобод людини та громадянина. Міжнародне співтовариство схвалило Конституцію України, назвавши її однією з най демократичніших у світі.

Бібліотека с. Смідин пропонуємо поринути у віртуальну книжкову виставку “Конституція України : історія та сучасність”, присвячену Дню Конституції України.

💡Також, перейшовши за посиланням, можна ознайомитися із Конституцією у коміксах братів Капранових
ʺКонституція у коміксахʺ – проєкт видавництва ʺЗелений Песʺ за підтримки Українського культурного фонду. Проєкт має освітню мету – у легкій сучасній формі дати дітям основи знань про Конституцію України, політичний лад, права та обов’язки.
⬇️
bibliopazlu.blogspot.com/2020/06/blog-post_24.html…

“Нехай цей святковий день додасть кожному мудрості, цілеспрямованості та відповідальності, у всі родини принесе міцне здоров’я, щастя, благополуччя і мир!”

Новини

Контакти

вул. Грушевського, 9 с. Смідин, Старовижівський р-н, Волинська обл., 44453

+380 68 382 1743

smidynska@gmail.com