Смідин знову в центрі уваги

26 Лютого, 2017 | Новини

Дев’ятнадцятого лютого Смідинська громада приймала поважних гостей, наших сусідів із Республіки Польща. Це стало можливим завдяки попередній кропіткій роботі. Ще рік назад Народний депутат Ігор Гузь виступаючи перед смідинською громадою сказав, що Смідинська сільська рада на перспективу повинна налагодити дружні стосунки з нашими сусідами – поляками і він їм в цьому допоможе. Ігор Володимирович свого слова дотримав. Так на запрошення Смідинської сільської ради і ГО Смідинська ініціатива польська делегація на чолі із заступником війта Красниставської гміни паном Томашем приїхала до села Смідин де провела перші перемовини про співпрацю.

Гості ознайомились із інфраструктурою смідинської громади, кожна зі сторін провела презентацію своєї громади. Що вразило найбільше в польській презентації: бюджет гміни – сто вісімдесят мільйонів гривень, мають свій сміттєпереробний завод. Населення гміни – дев’ять тисяч чоловік. Спілкуючись із паном Томашем запитав, як їм вдається сформувати такий бюджет ледь не в два рази більший від нашого районного бюджету. Пан Томаш тільки посміхнувся, але сказав, що більшу суму вони заробляють самі, а частину по спільних проектах дає Євросоюз. Так вони вже написали спільний проект на реконструкцію частини стіни зруйнованого середньовічного замку і в цьому році Євросоюз дає їм більше шести мільйонів гривень. Так само до написання спільних проектів, вони хочуть залучити і нас.

Особливо полякам сподобались наші святкування. Треба відзначити, що смідинці до приїзду гостей дуже добре підготувалися. Провели свято Стрітення «Зиму проводжаємо – Весну зустрічаємо». Свято, на мою думку, дуже гарно підготовлене, одне з кращих на цю тематику в області. Щире дякую тут треба сказати і працівникам Смідинського будинку культури, і ГО Смідинська ініціатива, і підприємцю Галині Панасюк, і Оксані Киричук, і Марії Омельчук, і Смідинській сільській раді і звичайно Народному депутату Ігорю Гузю. Він хоч і перебував далеко за океаном в США з офіційною делегацією, але як і завжди вболівав щоб все пройшло гарно на найвищому рівні.

Вірю, що спільна співпраця Смідинської громади і Красниставської гміни принесе обопільну користь усім нам, а також стане важливим фактором взаєморозуміння між нашими народами.

Василь Романюк

IMG_2983

IMG_2987

IMG_2993

IMG_3013

IMG_3056

IMG_3065

IMG_3082

IMG_3091

IMG_3098

IMG_3112

IMG_3115

IMG_3121

IMG_3126

IMG_3133

IMG_3200

IMG_3202

IMG_3203

Новини

Контакти

вул. Грушевського, 9 с. Смідин, Старовижівський р-н, Волинська обл., 44453

+380 68 382 1743

smidynska@gmail.com