Великий футбол у Смідині

10 Травня, 2017 | Новини

7 травня на смідинському центральному стадіоні було проведено великий футбольний турнір «Кубок Смідина – 2017». Це прекрасне, видовищне свято спорту відбулося з ініціативи ГО «Смідинська ініціатива» та за сприяння і фінансової підтримки народного депутата України, нашого земляка Ігоря Гузя.

Всю організаційну роботу з проведення турніру було покладено на, громадського активіста ГО «Смідинська ініціатива», Нероду Інну Юріївну.   Треба сказати, що з цим непростим і відповідальним завданням молода, енергійна, цілеспрямована активістка Інна Юріївна справилася на відмінно. Турнір пройшов на найвищому рівні, про що говорили учасники змагань та багаточисленні вболівальники. Навіть весняна гроза з рясним дощем, громами та блискавками, що пронеслась над Смідином, не завадила проведенню турніру. Але згодом негода відступила і знову по-весняному розпогодилось.

Підготовку до турніру організатори розпочали заздалегідь, все продумали і спланували до дрібниць. А це: підготовка футбольного поля, а саме – скошування газону, з чим успішно справився Андрій Гороцюк; фарбування футбольних воріт – Ігор Нерода та Інна Нерода; нанесення розмітки на футбольному полі – брати Хомич, Богдан та Григорій, Олег Баранович, Андрій Герез і інші. Організаторами турніру було закуплено нові сітки на футбольні ворота, а також великий комплект нагород для переможців та призерів змагань, а це і красень кубок з написом «Кубок Смідина – 2017», три комплекти медалей, дипломи, призи кращим гравцям і все інше. Було встановлено щоглу для підняття Державного прапора, організовано озвучення, забезпечено суддівство і медичне обслуговування спортивного заходу.

Вболівальників зібралося напрочуд багато. Це і молодь, і діти, і люди старшого віку. Приїхало багато гостей з навколишніх близьких і віддалених сіл, з районного центру, з смт. Луків і інших.

На турнір прибули всі запрошені команди: З міста Ковеля, Вишнівської ОТГ та смт Головне Любомильського району.

Розпочався турнір згідно попереднього жеребкування, матчем господарів – ФК «Смідин» та командою смт. Головне. Футбольний поєдинок між цими командами видався бойовим, безкомпромісним і видовищним. Атаки накочувалися то на одні, то на інші ворота. Довгий час командам не вдавалося відкрити рахунок і лише під кінець першого тайму футболісти Смідина зуміли розпечатати ворота суперника.  У другому таймі боротьба на футбольному полі посилилась. Футболісти з Головна прагнули відігратись, масовано атакували, чим послаблювали свої захисні редути. Цим і скористалися смідинці, провели блискучу контратаку і забили другий м’яч у ворота суперника. До фінального свистка не вщухали атаки з обох сторін, але матч так і завершився з рахунком 2:0 на користь ФК «Смідин».

По завершенні матчу між Смідином і Головном відбулося урочисте відкриття футбольного турніру «Кубок Смідина – 2017». Всі команди вишикувались на футбольному полі в шеренгу перед глядачами. Зі словом до присутніх звернувся головний організатор турніру Інна Юріївна Нерода. Вона привітала спортсменів, всіх присутніх зі святом спорту, побажала, щоб перемогла найсильніша команда, подякувала всім, хто допомагав в організації змагань. Далі Інна Юріївна надала слово голові ГО «Смідинська ініціатива» – Оксані Іванівні Піцик, яка також привітала всіх присутніх на гостинній смідинській землі, передала вітання від народного депутата Ігоря Гузя, який дуже хотів бути  присутнім сьогодні з нами, але через відрядження за кордоном не зміг прибути до Смідина. Оксана Іванівна оголосила футбольний турнір «Кубок Смідина – 2017» відкритим. Звучить Державний гімн України, капітани всіх команд піднімають Державний прапор України.

До присутніх звернувся Смідинський сільський голова – Маринюк Петро Іванович. Він привітав всіх з прекрасним спортивним святом, подякував організаторам турніру, побажав всім командам удачі. Слово було надано головному арбітру турніру Юрію Клімуку. Він також привітав всіх і ознайомив присутніх з результатами жеребкування і умовами проведення турніру. На наступну зустріч суддя запросив команду м. Ковеля і Вишнівської ОТГ. До речі, Ковель на турнірі в Смідині представляла команда ветеранів футболу, футболісти, яким за 35 років. Матч  між цими командами виявився надзвичайно цікавим і видовищним. Команда ветеранів з Ковеля продемонструвала високотехнічний, професійний, інтелектуальний футбол. Без зайвої метушні, спокійно, продумано вони організовували свої атаки. Так само і боронились від атак суперника. Своєю висококласною грою команда ковельчан, думаю,  задовольнила забаганки самих витончених футбольних гурманів.

На противагу ковельчанам, молода, амбітна команда Вишнівської ОТГ відзначалась молодечим запалом, напором, спортивною, в доброму розумінні, агресією, ну і, звичайно, основним спортивним козирем – швидкістю, чого, із зрозумілих причин, трохи бракувало ковельським ветеранам.

Матч завершився з рахунком 3:1 на користь вишнівців. Цього разу молодече завзяття перемогло досвід. Глядачі ще довго аплодували обом командам за прекрасний футбол.

Наступний матч за 3-4 місця був між командами смт. Головне і м. Ковель. А от у цьому поєдинку переміг уже досвід. Мабуть досвідчені ветерани ретельно проаналізували хід попередньої зустрічі, зробили правильні висновки, внесли необхідні корективи і здобули перемогу з рахунком 2:1.

Молода перспективна команда з Головна, напевне, трохи недооцінила суперника і думала, що як і вишнівці переграють ковельчан. Спочатку здавалося, що так воно і буде. Головенчани проводили одну за одною швидкі і масовані атаки на ворота ковельчан. Все виходило красиво і видовищно. І одна така атака завершилась взяттям воріт суперника. Головнянські футболісти, напевне, зарано повірили у легку перемогу над футбольними ветеранами. Та досвідчені футболісти з Ковеля такої легковажності суперникові не пробачили. У них наче відкрилось друге дихання. Команда активізувалась, заграла з вогником, майже увесь другий тайм провела в атаках і домоглась такої бажаної перемоги і третього місця в турнірі.

І ось фінальна гра – ФК «Смідин» – команда Вишнівської ОТГ. Команди без розвідки розпочали поєдинок, з перших хвилин безкомпромісна гра – атака на атаку. І першими не витримали футболісти з Вишнева. На сьомій хвилині вони пропустили гол у власні ворота. Команда на якусь мить розгубилась. Смідинці ж, окрилені швидким успіхом, подвоїли, потроїли натиск на ворота суперника. І цього шаленого натиску не змогла вже зупинити трохи рзгублена команда вишнівчан. Голи посипались градом у їхні ворота. Перший тайм 5:0. І це підкосило сили вишнівської команди. У другому таймі хлопці вже думали тільки про захист власних воріт, рідко атакували. І все ж вберегти ворота від забитих м’ячів їм не вдалося і у другій половині гри.

Команда Смідина дуже відповідально налаштувалась на фінальну гру, діяла на футбольному полі, як один злагоджений механізм і заслужено перемогла. Особливо виділялись на полі Вадим Омельчук, Богдан Хомич, Сергій Тищук, Богдан Бортнюк, Ігор Нерода, Сергій Гаврилюк і інші. Нападник Вадим Максимук у цьому поєдинку забив аж три красені голи, чим дуже порадував вболівальників. Супернадійно захищав ворота смідинської команди молодий, перспективний, прекрасний голкіпер Валерій Димарчук. У двох нелегких поєдинках він не пропустив у свої ворота жодного м’яча, продемонстрував високу воротарську майстерність. Так тримати і надалі, Валєра!

Футбольні баталії завершились. Настала урочиста мить нагородження переможців та призерів турніру. Команди знову шикуються на футбольному полі. Біля мікрофона голова ГО «Смідинська ініціатива» Оксана Піцик. Вона вітає всіх з успішним завершенням турніру  «Кубок Смідина – 2017»  і передає слово помічнику народного депутата Ігоря Гузя Оксані Володимирівні Киричук. Вона від себе особисто і від Ігоря Володимировича вітає всіх присутніх зі святом великого футболу у селі Смідин, дякує спортсменам за участь і футбольному турнірі, а вболівальникам за таку підтримку своїх улюбленців.

Диплом за участь в турнірі   «Кубок Смідина – 2017» тримала команда села Головно. Команда м. Ковеля отримала за зайняте третє місце бронзові медалі і «Сертифікат на грошову винагороду в розмірі 1000гривень »від фонду народного депутата Ігоря Гузя «Прибужжя».

За зайняте друге місце в турнірі срібні медалі і грошовий приз в сумі 1000 гривень отримала команда Вишнівської ОТГ.

«Кубок Смідина – 2017», золоті медалі і грошову винагороду і сумі 1500 гривень тримала команда переможець турніру – ФК «Смідин».

Глядачі дружніми оплесками та схвальними вигуками вітають команду-переможця.

Дипломами та сувенірами було нагороджено кращих гравців турніру, а це – воротар Наумчик Леонід (м. Ковель); захисник – Сацюк Ярослав (смт.Головне); нападник – Сергій Тищук (ФК «Смідин»); кращий бомбардир турніру – Вадим Максимук  (ФК «Смідин»). Найкращим гравцем турніру визнано Вадима Омельчука, півзахисника ФК «Смідин». Він також нагороджений дипломом і сувеніром, як і головний арбітр турніру Юрій Клімук.

Помічник народного депутата Ігоря Гузя Оксана Киричук вручила подяки від народного депутата кращим спортсменам села: Нероді Ігорю, Омельчуку Вадиму, Барановичу Олегу за активну участь в розвитку спорту на селі.

Футбольний турнір «Кубок Смідина – 2017» оголошується закритим. Звучить Державний гімн України, прав пустити Державний прапор України надається кращим гравцям команди-переможця.

Слід додати, що окрасою турніру стали виступи в перервах між футбольними поєдинками чарівних танцівниць танцювального колективу «Бонна» ЗОШ І-ІІІст. С. Смідин. Бурні овації вболівальників стали їм щирою подякую за це.

Суддівство футбольних поєдинків забезпечувала бригада арбітрів у складі головного судді Клімука Юрія – м. Ковель, та помічників Артема Курочки – смт. Стара Вижівка, Григорія Зарубича і Вадима Чернишенка – с. Смідин. До речі, жодного нарікання від учасників турніру до роботи суддівської бригади не було.

Медичне обслуговування турніру забезпечувала сімейна медсестра Смідинської АЗПСМ Наталія Володимирівна Гузь, яка до своєї нелегкої роботи змушена була підключати ще й швидку медичну допомогу зі Старої Вижівки.

Бажаємо якнайшвидшого одужання футболісту команди смт. Головне, який в запеклій боротьбі отримав складну травму ноги.

Це і все.

До нових зустрічей, любителі футболу.

З повагою ветеран  ФК «Смідин» Г.Зарубич.

IMG_45081

Новини

Контакти

вул. Грушевського, 9 с. Смідин, Старовижівський р-н, Волинська обл., 44453

+380 68 382 1743

smidynska@gmail.com