Зоряні колядки в селі Рудня

22 Січня, 2017 | Новини

Двадцятого січня в Руднянському будинку культури ніде було яблуку впасти. В клуб ішли і дорослі і діти. Оголошення про те, що в оновленому Руднянському будинку культури відбудеться святковий концерт розворошив руднянську громаду.

Зацікавленості додавав і той факт, що два місяці в клубі тривав капітальний ремонт. Було освоєно двісті тисяч гривень і людям хотілося подивитись і на нову металеву покрівлю і на нову підлогу і на оновлену сцену. Відразу впало в вічі, що в будинку культури стало набагато світліше, а нове пічне опалення додавало затишку і теплоти.

Підтримати своїх колег приїхав аматорський колектив Смідинського будинку культури. Виступаючи перед громадою, сільський голова Олександр Приходюк зазначив, що насамперед він, щиро вдячний Народному депутату України Ігорю Гузю, бо саме завдяки народному обранцю руднянська громада на соціально – економічний розвиток отримала п’ятсот тисяч гривень і сьогодні люди бачать уже конкретний результат. Дуже добре, що до людей поступово вертається віра в те, що багато чого можна зробити власними руками, бути господарями на своїй богом даній землі.

Короткий відеофільм про те, як на протязі року змінювалося обличчя села, як зникали ями на дорогах, як зникали стихійні сміттєзвалища змінювалася інфраструктура села, викликав пожвавлення серед глядачів. Часто руднянці в місцевій кінохроніці впізнавали себе своїх сусідів, друзів інколи в дуже в кумедних ситуаціях. А тим часом зі сцени линули і колядки і щедрівки, і лунала чарівна українська пісня. Свято в селі Рудня вдалося на славу.
Українська пісня – це душа нашого народу і поки вона звучить, наш народ буде жити вічно.
Автор Василь Романюк

image (1)

image (2)

image (4)

image (7)

image (8)

image (9)

image (10)

image (12)

image (13)

image (14)

image (15)

image (16)

image

Новини

Контакти

вул. Грушевського, 9 с. Смідин, Старовижівський р-н, Волинська обл., 44453

+380 68 382 1743

smidynska@gmail.com